Rimowa

Rimowa reväska

Rimowa Topas

Rimowa är ett anrikt resväsk företag som grundades 1898 av Paul Morszeck i Köln, Tyskland. De första väskorna Rimowa tillverkade var gjorda av främst trä men ofta med ett tydligt fokus på lätta och starka trämaterial. Under 1930-talet började Pauls son, som var intresserad av flygplansindustrin, att jobba för Rimowa. Sonens inträde i företaget låg till grund för att Rimowa revolutionerade väskindustrin genom att, med inspiration från flygplansaluminium,  skapa den första resväskan tillverkad i lättmetall. Detta var, är och kommer sannolikt förbli den väska Rimowa associeras främst med. Modellen började tidigt användas av piloter och medvetna resenärer vilket ytterligare förstärkte Rimowas image.

På 70-talet lanserades den tredje generationens Rimowa, en ny serie vattentäta väskor avsedda för att resor med kamerautrustning. Denna modellserie är främst populär hos professionella fotografer och filmteam då väskan skyddar från vatten, värme samt arktisk kyla.

Rimowa har alltid legat i framkant när det kommer till produktutveckling och år 2000 var de först med att lansera resväskor av polykarbonat. Detta blev snabbt en succé då polykarbonat kombinerar både extrem slitstyrka med lika extrem lätthet. Det är ett material som använder sin elasticitet för att avstyra tryck vilket gör det enormt slitstarkt.

Utöver detta har majoriteten av Rimowas väskor följande egenskaper;

  • 5 års leverantörsgaranti
  • Alla väskor levereras med TSA kombinationslås, vilket är standarden för amerikanska tullen.
  • 4 stycken hjul, vilket gör resväskorna enkla att hantera på flygplatser
  • Plastväskorna är lätta, och kan ofta göra så du sparar på kostnader flygbolagen tar ut för övervikt
  • Det elastiska materialet gör att du kan trycka ner det där extra plagget du shoppade sista dagen

En av de bästa egenskaperna med Rimowa väskor är hur väskorna öppnar sig när man drar upp blixtlåset, väskan blir väldigt lätt att både packa ner och upp eftersom man inte behöver gräva djupt för att hitta i sin packning. Man kan således på enkelt sätt dela upp sin packning på ett enkelt sätt i de olika facken. Väskorna är extremt välbalanserade vilket gör dem lätta att manövrera i alla miljöer. Det utdragbara teleskophandtaget passar alla höjder och låser sig där du vill för att göra resan bekväm.

 

Rimowa Salsa

Vår bästsäljande modell, finns alltid i sortimentet och tillverkas i fyra olika storlekar som incheckat bagage och två storlekar som kabinbagage. Vi rekommenderar verkligen den lilla resväskan som har en ytterficka för laptop eller surfplatta som även går att ta av när man sätter sig i flygstolen. Detta gör denna modell till ett populärt val hos affärsresenärer.

 

Rimowa Salsa Deluxe

Detta är en premiummodell av vanliga ”Salsan” med en väldigt glansig yta i Polykarbonat som ger en lyxig känsla. Invändigt har Salsa Deluxe mer funktionalitet vilket blir tydligt med den löstagbara avdelare som håller packningen på plats. Sedan försäljnings starten 2007 har denna modell blivit en storsäljare runt om i världen.

 

Rimowa Topas

Den klassiska aluminium modellen Topas som funnits med sedan 1950-talet och är fortsatt en favorit bland Rimowas väskor. Sedan lanseringen har materialet förfinats och blivit lättare men den skyddar fortfarande mot extrem kyla, värme och väta. Visst blir aluminiumet repigt med åren men frågar du oss på Resväskor blir denna modell bara snyggare och snyggare med åren.