Test av Resväskor

Test av bästa resväskorna 2017!

Vi på resväskor har testat de bästa väskor 2017 från: RimowaSamsonite, och Antler. Alla dessa högkvalitativa tillverkare har liknande modeller i kategorin hårda resväskor. Den gemensamma nämnaren i detta test är att samtliga väskor är rullande, hårda, lätta och kvalitativa. Dock finns det olikheter som vi vill, på ett objektivt sätt, belysa i detta test. Ambitionen är att du som köpare med hjälp av detta ska kunna fatta det rätta beslutet baserat på dina egna behov. 

Antler Atom

Antler är en anrik tillverkare av resväskor från Storbritannien. Antler har producerat väskor och läderaccesoarer i över 90år. Antlers resa startade med att tillverkning av hästsadlar och läderprodukter men utvecklades i takt med ökat resande till en pålitlig tillverkare av moderna och högteknologiska resväskor. Designen och den kreativa processen hos Antler äger främst rum i företagets huvudkontoret i centrala London. Det var även på denna adress som iden till deras första kollektion av plastväskor föddes. Succén lät inte vänta på sig och redan efter första försäljningsdagen kunde man konstatera att väskorna hade sålt slut. 

I en modern version av just denna produktlinje har vi hittat vår favorit i hela Antlers sortiment, Antler Atom, vars testresultat vi redogör för nedan. 

Redan vid första anblicken av det ondulerade plastskalet får man en behaglig känsla av närliggande och spännande framtid. Antler Atom är vidare tillverkat av materialet armorden, vilket företaget ”Big Bag” använder i sina otroligt slitstarka påsar för tungt byggavfall. Utöver den enorma slittåligheten i armorden är det ett väldigt lätt material. Kombinationen slitstark och lätt står ofta högt upp på alla resenärers prioriteringslista. 

Antler Atom går att få i färgerna grått, blått och silver med ett snyggt aluminiumhandtag som enkelt glider upp och ner och håller för att lasta/stödja en mindre väska på. De stora hjulen rullar lätt och i alla riktningar, även på lite mer ojämna material vilket testpanelen ser som ett plus! Väskan känns stabil och välbalanserad även vid full packning. Det finns två stora fack inklusive ett zipfodral för smutsiga kläder och ett par mindre fack för både laddare och necessär etc. Antler Atom har ett kodlås som skyddar packningen och den kommer med 10 års leverantörsgaranti. 

Antler Atom är resväskan för dig som vill ha en lätt men slitstark väska paketerad i en futuristisk känsla. Du får en lång garanti och kommer garanterat alltid känna dig lite extra vid incheckningsdisken.

Specifikationer:

Antler Atom resväska

Antler Atom

 

·       Storlek: 74 x 50.5 x 32 cm

·       Utrymme: 120 Liter

·       Vikt: 2.8 kilo

·       Blixtlås: Vattentäta dubbla blixtlås

·       Material: Armordon® technology

·       Pris: 3299 kr 

Samsonite Firelite Spinner

Firelite Spinner från Samsonite är en riktig storsäljare och självklart ett måste i vårt test av resväskor. Samsonite behöver inte någon vidare presentation, den amerikanska bjässen är förmodligen världens mest kända tillverkerare av resväskor.

Vi har testat en grå Firelite Spinner, en väska som ger känslan av att vara tillverkad i karbonfiber, men i själva verket dess slitstarka och lätta kusin, Polypropylen. Onduleringen på skalet går i vågor och påminner om en snäcka olikt många andra väskor som har mer raka linjer, vilket ger väskan en spännande och harmonisk design.

När vi drar upp det vattentäta blixtlåset hittar vi två stora fack. Ett öppet och ett med stängbart skydd, skyddet går tyvärr inte att ta bort vilket tetspanelen anser vara ett litet minus, men skyddet är stängt vilket gör att fuktiga och smutsiga kläder lätt kan isolerades och det gillar vi starkt.

Firelite Spinner har 4 hjul som rullar i samtliga riktningar och den rullar lätt, dock kan de smalare hjulen göra att väskan är lite trögare när den rullas på mattor som ofta finns i hotell-lobbys.

Samsonite Firelite Spinner är väskan för dig som vill gå på det säkra kortet, det är storsäljaren bland Samsonites premium väskor med en läcker design som balanserar sig väl. Firelite Spinner kommer med 10 års leverantörsgaranti vilket vi ser som en förutsättning när man köper en premium väska.

Specifikationer:

Test av resväskor Samsonite

Samsonite Firelite

·       Storlek: 81 x 55 x 32 cm

·       Utrymme: 124 Liter

·       Vikt: 3.1 kilo

·       Material: Curv® material (vävd polypropylene)

·       Pris: 4599 kr

 

Rimowa Salsa Air

Sist ut i detta test av resväskor är Rimowas salsa air, denna modellserie är lätt och likt både Antler modell och Samsonite Firelite Spinner kommer den i massa olika storlekar.

Salsa Air är en favorit bland de medvetna resenärerna och är en av de absolut lättaste väskorna på marknaden. Trots det höga priset kan det kanske spara pengar över tid så det extra kilot ofta kostar hos många flygbolag.

Designen är av typisk Rimowa modell, mjukt fyrkantig med dess klassiska vertikala linjer. Invändigt är den enkel med två stora fack och det passar dem som gillar att packa fritt och inte har behov av mindre fack.
Specifikationer:
Test av resväskor Rimowa

Rimowa Salsa Air

·       Storlek: 81,5 x 55 x 28 cm

·       Utrymme: 105 Liter

·       Vikt: 3.9 kg

·       Material: Curv® material (vävd polypropylene)

·       Pris: 4395 kr