Zero Halliburton

Zero Halliburton är en Amerikansk väsktillverkare som har varit världsledande inom täta aluminiumväskor sedan grundandet år 1938.

Zero Halliburton resväska

Silvrig Zero Halliburton

Innan bolaget slogs ihop med Zero hette det enbart Halliburton efter grundare Erle P. Halliburton. De första väskorna tillverkas för hand främst för Halliburtons privata. Anledningen till att Erle behövde extremt täta väskor var att han i egenskap av ingenjör inom oljefält branschen ofta exponerades för extrema hetta, smuts och väta i de miljöer han rörde sig i. Tack vare sin och sina medarbetares ingenjörskompetens höll de väskorna man tillverkade precis vad de lovat i dessa miljöer och blev snabbt efterfrågade av fler kollegor i oljebranschen. Detta föranledde att Halliburton öppnade sin första fabrik i södra Kalifornien 1938.

När bolaget uppnått den högsta statusen inom hållbarhet och täthet var nästa steg för Halliburton att kombinera dessa egenskaper med en universellt tilltalande design, utan att tappa varumärkets integritet. Hans innovativa och dedikerade team antog utmaningen och resultatet blev, de idag ikoniska, dubbla utbuktande ränderna. De första väskorna med dessa dubbla ränder, som fortfarande är signifikativt för Zero Halliburton, producerades 1946. I slutet av samma decennium var Halliburtons väskor världskända och kunderna kom i från alla världens hörn. Inte sällan var dessa kunder Hollywoodstjärnor, kungligheter eller företagsledare som alla ville ha marknadens mest tåliga väska.

Under 1968 slogs Halliburton ihop sig med Zero Corporation och bildade bolaget som det är känt idag; Zero Halliburton. 2006 köptes ZERO Halliburton av Japans största väsktillverkare, ACE, vilket lett till en ökad internationell expansion av varumärket. Utöver att vara ett älskat varumärke av kunder världen över är ZERO Halliburton en av de mest använda väskorna i Hollywoodfilmer. De har använts i över 300 filmer och känns igen kanske främst i Men in Black, Oceans Eleven, Inception, Mission Impossible, Lost och The secret life of walter mitty.  Zero Halliburton är de väskor som Apollo 11 använde för att samla diverse prover från en annan planet under den första månlandningen i historien år 1969.

I takt med att resandet har förändrats har Zero Halliburton uppdaterat sina modeller, materialval och design för att bättre tillgodose dagens resenärer. Man har bland annat adderat lättviktsväskor till sortiment samt uppdaterat hjulsystemen i samtliga väskor. Utöver detta använder man idag polykarbonat i vissa modeller vilket innebär att man kan kombinera lätthet med tålighet, något som många resenärer idag efterfrågar. Dagens polykarbonat modeller är; Modellerna i den nya polykarbonat serien är den traditionella Classic Polycarbonate, den nya Geo Polycarbonate, den ultralätta Zero Air samt den senaste kreationen Zero Whirl.

Vidare tillverkar Zero Halliburton idag flera väskor som passar dagens teknologi så som laptops och kameror. Man har inte mindre än tre olika kollektioner inom just denna genre; den klassiska Premier Series, den lätta och kompakta Slimline Series och Geo Attache kollektionen. Utöver detta har Zero Halliburton tagit fram den ultimata väskan, Stelth, producerad helt i karbonfiber vars insida är klädd i läder.

Zero Halliburtons produkter säljs över hela världen och man har sin flagskeppsbutik i en 1600 kvadratfot stor lokal i New York, på Madison Avenue nära Grand Central Station.